fbpx
Kostanalys

Kostanalys

Kostloggning för att identifiera näringsbrister

Har du näringsbrister? Upplever du ohälsa som du misstänker är kopplad till näringsbrister, eller vill du kanske bara optimera ditt näringsintag för att må ditt allra bästa?
Med tjänsten Kostanalys loggar du din kost i appen Cronometer, där du har tillgång till ett konto med Gold membership genom oss.

När du loggat klart får du en rapport på din näringsprofil samt återkoppling från oss på hur du kan täcka upp för eventuella näringsbrister genom kost och tillskott.

 

Under hela perioden (14 dagar) har vi tillgång till det du loggar i Cronometer. Om du med din nuvarande kost riskerar näringsbrister får du hjälp med att identifiera dessa samt förslag på kost och eventuella tillskott som kan hjälpa dig korrigera bristen snabbare. Ibland räcker det att ändra lite i kosten, andra gånger och speciellt om du upplever ohälsa som kan vara kopplad till näringsbristen, kan det vara bra att komplettera med vissa tillskott.

 

Ju fler dagar du loggar, desto säkrare data.

Det är bra om du loggar många dagar. Ju fler dagar desto större sannolikhet för att det du äter representerar din kosthållning och ditt typiska näringsintag på ett rättvisande sätt. Ett minimum är att du loggar 3 representativa dagar (dessa behöver inte vara i följd). Vill du, kan logga upp till två veckor.

 

Kostanalysen kan även ligga till grund för att gå vidare med att testa vissa näringsämnen utifrån identifierade brister från kostloggningen.

 

Tips!

Sätt endast din dagbok till ”Mark day as completed” om du fått med att logga allt näringsintag för den dagen. Alla dagar som du satt till completed kommer att ingå i vår bedömning av din näringsprofil.

Fortsätta använda Cronometer för att logga födoämnesintag och träning

Efter din kostloggning finns dina data kvar i Cronometer appen och ditt abonnemang övergår till en gratisform med färre funktioner. Om du vill kan du därefter välja att själv fortsätta abonnera på Cronometers Gold-tjänst.

Tjänsten Kostanalys kan köpas separat, men ingår även som en del i flera av våra övriga funktionsmedicinska program och tjänster. Kostloggning ingår bl.a. i Kost- och Livstilsprogramet Re-Set 30 som ger dig de bästa förutsättningarna för att komma igång med sunda kost- och livsttilsrutiner.

 

Har du näringsbrister?

Upplever du ohälsa som du misstänker är kopplad till näringsbrister, eller vill du bara få bättre koll på ditt näringsintag?

I Kostanalys ingår:

 

  1. Tillgång till Cronometer Gold (där du loggar ditt näringsintag).
  2. Nutritionsrapport.
  3. Analys över identifierade näringsbrister (av funktionsmedicinskterapeut)
  4. Tips på hur du bäst går vidare om du vill testa för identifierade potentiella näringsbrister.
  5. Förslag på kost & tillskott som kan åtgärda näringsbrister.

 

Om funktionsmedicinska tester

Funktionsmedicinska tester ingår INTE i tjänsten Kostanalys, om inte annat specifikt anges.

Det är inte obligatoriskt att köpa funktionsmedicinska tester men vi kan komma att rekommendera det beroende på resultatet från din kostanalys.

Se prislistan för funktionsmedicinska tester för mer information.

Beställ en kostanalys

Har du några frågor innan du beställer din kostanalys? Välkommen att boka in en kostnadsfri rådgivning.


KONTAKTA OSS

Tar emot klienter i Varberg samt genom vår online-mottagning.

Du når oss via:
E-post: info@evomedicin.se

Besöksadress:
Brunnsparken 6, Varberg

ÖPPETTIDER

Måndag-Torsdag:  9- 16
Fredagar: 9-14
Eller enligt överenskommelse

FÖLJ OSS

Allt material © 2021

Denna webbsida använder cookies. Genom att du fortsätter att använda dig av sidan godkänner du vår användning av cookies.