fbpx
Program för PMS & PMDS (PMDD)

Program för PMS & PMDS (PMDD)

PMS eller PMDS kan påverka hela vardagen

Symtomen vid PMDS är oftast psykiska och kan vara så svåra ett de liknar en depression eller ångest, men vid PMDS försvinner besvären ofta genast när mensen kommer igång.
PMDS påverkar hela tillvaron och kan göra att du hamnar i konflikter eller att du vill vara i fred och därför undviker att umgås med andra.

Har du PMDS, PMS eller något som du själv upplever som en hormonell obalans? Boka tid för kostnadsfri rådgivning eller börja med att läsa något av våra Klientfall.

Diagnosen PMDS

Har du svår PMS med symtom som påverkar humöret mycket? Det kallas för PMDS och står för premenstruellt dysforiskt syndrom. På engelska heter det PMDD och står för Premenstrual Dysphoric Disorder.

 

I rutan nedan listas de vanligaste symtom vid PMS och PMDS/PMDD. För att uppfylla diagnosen PMDS måste minst fem av symtomen nedan stämma in på dig. Varav minst ett av symtomen ska vara från de fetmarkerade.

 • Känner dig irriterad och lättretad.
 • Känner dig orolig och ångestfylld.
 • Får snabba humörsvängningar.
 • Känner dig nedstämd och får mindre lust att hitta på saker.
 • Får svårare att sova.
 • Blir svullen i kroppen och särskilt över magen.
 • Känner av spänningar i brösten eller att de blir ömma.
 • Får huvudvärk.
 • Blir hungrigare än vanligt och sugen på sött.
 • Känner dig trött och får mindre energi.

Ovanstående symtom kan ha vitt skilda orsaker och man kan ha dessa symtom utan att det är PMDS.
Ur ett funktionsmedicinskt perspektiv frågar man sig alltid varför man har en diagnos eller ett symtom. Det går tyvärr inte ta ett test och mäta om man har PMS eller PMDS, men det går att mäta obalanser i kroppen i form av näringsbrister, hormonella obalanser och även testa genetik för att hitta grundorsaker, som man därefter kan arbeta utifrån.

3 månaders PMS/PMDS program

Upplever du att ditt liv och din vardag påverkas negativt och att flera av symtomen som är listade ovanför stämmer in på dig? Då kan du boka vårt funktionsmedicinska åtgärdsprogram för PMS/PMDS. I programmet ingår kontinuerlig uppföljning under hela dess löptid (3 månader).

I vårt funktionsmedicinska program för PMS och PMDS ingår:

 

 1. Inskrivning & självskattningsenkät med genomgång vid uppstartsmöte
 2. Kostloggning med analys för eventuella näringsbrister
 3. Tre funktionsmedicinska konsultationer via video/telefonmöte (eller på plats i Varberg eller Göteborg)
 4. Du får ett individuellt KTL program (kost, träning och livsstil)
 5. Du loggar löpande i en kost & livsstilsdagbok som även är kopplad till din menscykel.
  Din kost & livsstilsdagbok ger viktiga ledtrådar där du lär känna din kropp och ditt mående bättre.
 6. Min hälsoplan* - En samling dokument för att på egen hand dokumentera nuläge för den egna hälsan, framtida hälsomål samt åtgärder för att nå dina hälsomål
 7. Medlemskap Premium** under programets löptid (3 månader), där du kan ställa frågor till en kost- och hälsocoach.

*Min hälsoplan består av följande 6 områden:  Paleo Lifestyle Test, Stresslistan, Harmonilistan, Livshjulet, Hälsohjulet samt Mål & Åtgärder.

**I detta program ingår medlemskap Premium som ger dig möjlighet att ställa frågor till en kost- och hälsocoach via tjänsten privat meddelande med svar inom 36h (men vanligen inom några timmar).

 

Om funktionsmedicinska tester

Funktionsmedicinska tester ingår INTE i programmet, om inte annat specifikt anges. Dessa bokas in vid första konsultationstillfället och i samråd med dig. Vanligen ligger kostnaden för tester i programmet på mellan 1.000 SEK - 4.000 SEK, beroende av dina symtom och eventuell tidigare testning.

Det är inte obligatoriskt att köpa funktionsmedicinska tester för att delta i programmet, men vanligen rekommenderas det starkt för att nå snabbare och säkrare resultat.

Se prislistan för funktionsmedicinska tester för mer information.

Klicka på programet nedan för att läsa mer detaljerat om upplägg & innehåll

3 månaders program för PMS och PMDS

3 månaders funktionsmedicinskt PMS/PMDS-program ger en fast struktur att arbeta efter,  men anpassas ändå efter dina unika förutsättningar.

I detta program ingår medlemskap Premium som ger dig 10%-20% rabatt på funktionsmedicinska tester samt 10% på tillskott, när du beställer dessa genom oss. Många gånger ger testerna svar som leder till snabbare resultat eftersom man då kan fokusera på rätt åtgärder tidigare i programmet. Vad som passar dig bäst går vi igenom i inledningen av programmet.
Här hittar du prislistan på några av de vanligast förekommande testerna vid PMS/PMDS eller hormonella obalanser.


KONTAKTA OSS

Tar emot klienter i Varberg samt genom vår online-mottagning.

Du når oss via:
E-post: info@evomedicin.se

Besöksadress:
Brunnsparken 6, Varberg

ÖPPETTIDER

Måndag-Torsdag:  9- 16
Fredagar: 9-14
Eller enligt överenskommelse

FÖLJ OSS

Allt material © 2021

Denna webbsida använder cookies. Genom att du fortsätter att använda dig av sidan godkänner du vår användning av cookies.